Kjære elever og foreldre

Jeg fikk lyst til å dele noen hverdagsgleder med dere. Det er
ganske mange av dem når man er så heldig at man tilbringer hverdagene sammen med barn og ungdom.

At det jobbes med stor iver og intensitet i gruppe A og B er ingen overraskelse. Det ser vi stadig. Men ekstra herlig er det å være på en snarvisitt og oppleve at et barn spør meg om jeg kan samisk, om jeg vet hvordan man hilser og hva forskjellige ord og uttrykk betyr. Jeg er helt blank, men eleven har hørt mye spennende om samene på samenes nasjonaldag, og har begynt å lære seg litt fra samisk barne-TV. Han syntes det var så gøy at vi hadde et helt annerledes språk i Norge! Da har vi sådd et bittelite frø som spirer.
Like artig er det når vi nesten ikke kan komme inn i gruppe D fordi gulvet er dekket med kreative modeller av kroppen, og elevene beveger seg med forsiktige skritt rundt for å ikke ødelegge for seg selv eller andre. Eller når en elev kommer og sier ifra om at det nå er på tide at noen hjelper til litt på biblioteket, for innleveringskasen er stappfull, og alle de fine bøkene våre må på plass. Vi skal love å ordne det i vinterferien. Takk for at du sa ifra!
Det var også veldig spennende å høre 7. og 8. trinn diskutere kvinners rettigheter og beskyttelse av religiøse minoriteter i dag – på engelsk – i rollespill som FN-delegater. Strålende!
Tidligere denne uken ble jeg oppmerksom på noen elever fra 7. trinn som satt i garderoben sin sent en ettermiddag. Hva de gjorde der så sent? Jo, de var invitert sammen med resten av 7. og 8. trinn til sosial kveld arrangert av elever på 9. trinn.
Flott arrangement med god oppslutning! Tusen takk til de flotte ungdommene våre!

I går ettermiddag var det et arrangement for foreldre og elever i A og B. Det var tur til Minnedammen og grilling og lek i skolegården. Supert at dere foreldre bidrar til slike møteplasser! Slike møteplasser er så viktig for miljøet blant både små og store. Og jammen fortjener 9. trinn også litt skryt for jobben de gjorde som medhjelpere for foreldrene. Dere skal vite at jeg fikk flere hyggelige tilbakemeldinger fra foreldre i dag på hvor flinke dere var med de yngre elevene.
Og lærere og foreldre som var med 10. trinn til Polen denne uken, kan fortelle om en flott tur med en fin gjeng. En opplevelse for livet.

Jeg ønsker alle elever, foreldre og lærere en riktig god og velfortjent vinterferie, uansett om dere skal ut og reise eller dere skal være hjemme. Det blir godt med et avbrekk uansett!

Hilsen Ellen